TR
TR EN
Haberler

Haberler

2 MAYIS DÜNYA ARAŞTIRMA VE İÇGÖRÜ GÜNÜ
 
Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin, 2018 yılında başlattığı girişimle “2 Mayıs Dünya Araştırma ve İçgörü Günü” bütün dünyada kutlanmaya başlandı!
 
2018 yılında Türkiye Araştırmacılar Derneği, araştırma sektörüne yönelik bir farkındalık oluşturmak amacıyla, 2 Mayıs’ın bütün dünyada “Dünya Araştırma ve İçgörü Günü” olarak kutlanması için bir girişimde bulundu. Tarihin 2 Mayıs olarak seçilmesinin nedeni, Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin kuruluş tarihi olmasıdır.

ESOMAR ve MRS üst düzey yöneticileri ile, geçen yıl 21. Araştırma Zirvesi’nde lansmanı yapılan “2 Mayıs Dünya Araştırma ve İçgörü Günü” için, bu yıl birçok ülkede araştırma dernekleri ve toplulukları, 2 Mayıs kutlamalarının ortak bir iletişim planı dahilinde gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği yaptılar.

ESOMAR (World Association of Opinion and Marketing Research Professionals) Dünya Araştırmacılar Derneği Başkanı Joaquim Bretchta tüm dünya araştırmacılarına yayınladığı bültende ve yaptığı çağrıda aşağıdaki ifadeleri kullandı: 
“Geçtiğimiz yıl, TÜAD-Türkiye Araştırmacılar Derneği, 2 Mayıs'ı uluslararası Dünya Araştırma ve İçgörü Günü olarak kutlanması için bir girişim başlattı. Bu yıl, ESOMAR olarak bu kutlamayı, pazar araştırmalarının ve içgörü endüstrisinin değerini ve derneklerin mesleğimize rehberlik etmede ve korumada oynadıkları inanılmaz derecede önemli rolünü vurgulayan özel bir kampanyayla küresel ölçekte genişletmek istiyoruz.”

Bretchta, pazar araştırması ve verinin, işletmelerimiz, hükümetlerimiz, toplumlarımız üzerindeki önemli etkilerini, etik ve şeffaf veri kullanımı olmayan bir dünyanın nasıl görüneceğini açıkladığı bir mesaj hazırladı. Bu mesajla, dünyanın her yerindeki tüm araştırmacıları, ulusal araştırma derneklerine, meslek örgütlerine katılmaya davet ediyor. Ancak bu yolla veri toplama, saklama ve kullanma konusunda açık, etik ve güvenilir bir yaklaşımın desteklenebileceğini ve sürdürülebilir olacağını açıkladı. Ayrıca, ne kadar çok sayıda araştırmacı kendi ülke derneklerine üye olursa, derneklerin yasa koyucular nezdinde otoritelerinin o kadar daha artacağını, bölgesel olarak daha fazla etkiye sahip olacağını ve araştırma mesleğinin küresel prestijini daha da güçlendirileceğini belirtiyor.
Bugün, “2 Mayıs Dünya Araştırma ve İçgörü Günü”nde, diğer ulusal araştırmacılar dernekleri ile aynı anda TÜAD olarak biz de bütün dünya araştırmacılarının gününü kutluyoruz.
 

 
Türkiye Araştırmacılar Derneği
Adres ve telefon bilgilerimizden bize ulaşabilir veya elektronik posta yoluyla bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106 Kağıthane /İstanbul İstanbul +90 212 251 00 53
+90 212 251 00 53
tuad@tuad.org.tr
Adres: Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106 Kağıthane /İstanbul
İstanbul +90 212 251 00 53

Copyright © 2014 TÜAD. Tüm hakları saklıdır.