TR
TR EN
Haberler

Haberler

Türkiye Araştırmacılar Derneği 27 Ocak Perşembe günü Conrad Otel’de gerçekleşen 18. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini seçti.

İki yıl süreyle görev yapacak olan yeni Yönetim Kurulu, Veri Toplama Kurulu, Denetleme Kurulu, Etik ve Disiplin Kurulu üyelerinin de seçildiği olağan Genel Kurul’da Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin 2022-2024 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ThinkNeuro CEO’su Doç. Dr. Yener Girişken yeniden seçildi.

Yeni yönetimin kurulmasının ardından TÜAD Başkanı Doç. Dr. Yener Girişken yaptığı açıklamada; insanı anlamayı amaç edinen araştırma sektörünün “değer yaratmaya” daha da çok odaklanması gerektiğini belirtti. Girişken, Güvenilir Araştırma Belgesi’nin (GAB) öneminin altını çizdi ve hem siyasi hem de ticari araştırmalarda, Güvenilir Araştırma Belgesi olan şirketlerin öne çıkacağını ifade etti.

TÜAD Başkanı, bilimsel ve ticari verinin iç içe geçmesinin öneminden de söz ederken, akademiyle iş dünyasının gerçekleştireceği ortak çalışmaların da sayısının artacağını belirtti. Yeni dönemde Z kuşağı başta olmak üzere araştırma sektörünün itibarının tüm kamuoyu nezdinde daha da artırılacağını belirten Doç. Dr. Yener Girişken, tüm sektörü kucaklayan bir yönetim biçiminin devam edeceğini vurguladı.

TÜAD Başkanı Doç. Dr. Yener Girişken ile birlikte 2022-2024 dönemi görev yapacak yönetim kurulunda; FA Research Kurucu Ortağı Alkan Yıldırım, Kalita Araştırma Yönetici Ortağı Ebru Algım, Era Research Kurucu Ortağı Elvan Oktar, Akademetre Research Kurucusu Dr. Halil İbrahim Zeytin, Kantar Insights Division CEO’su Hande Beceren, Sia Insight Genel Müdürü Hüseyin Tapınç, SOR Araştırma Kurucu Ortağı İnci Samimi, GfK Türkiye & İsrail Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman, Unilever Tüketici ve Pazar Araştırmaları Direktörü Nihan Şahan Eren, Ipsos CEO’su Sidar Gedik yer aldı.
 
18. Olağan Genel Kurulu sonrası TÜAD yönetim organlarında görev yapacak diğer isimler ise aşağıdaki gibidir;
 
2022-2024 DENETLEME KURULU
Asya Ceyhun- Ülker/Pladis
Cihan Bozkuş- Publicisone
Handan Esmer- Araştırmacı
 
2022-2024 DİSİPLİN KURULU
Candan Schabio- AAP
Dr.Cüneyt Evirgen- Sabancı Üniversitesi
Selim Oktar- StratejiCo
Doç.Dr. Yener Girişken
Denetim Kurulu Başkanı
 
2022-2024 ETİK KURUL
Çağlayan Işık- Frekans Araştırma
Prof.Dr. Ercan Gegez- Arel Üniversitesi
Prof.Dr. Nilüfer Narlı- Bahçeşehir Üniversitesi
Şule Şamlı- Devil in Detail
Prof.Dr. Tanses Gülsoy- Beykent Üniversitesi
 
2022-2024 VERİ TOPLAMA KURULU
Alkan Yıldırım- Fa Research
Ali Dik- Kolektif
Hasan Tolun- Sia Insight
Haydar Barış Emrah-Remind
Mevlüt Sönmez-Fi Araştırma
 
 
 
 
 
 
 

Türkiye Araştırmacılar Derneği
Adres ve telefon bilgilerimizden bize ulaşabilir veya elektronik posta yoluyla bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Ergenekon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No 147 Kat 7 Daire 7 Şişli, 34373, İstanbul +90 212 251 00 53
+90 212 251 00 53
tuad@tuad.org.tr
Adres: Ergenekon Mahallesi Cumhuriyet
Caddesi No 147 Kat 7 Daire 7 Şişli, 34373,
İstanbul +90 212 251 00 53

Copyright © 2014 TÜAD. Tüm hakları saklıdır.