Türkiye’nin başarılı araştırma projelerinin ödüllendirildiği 10. Baykuş Ödülleri için başvurular 20 Haziran’da başlayacak, 19 Ağustos tarihinde sona erecektir. 1-2 Eylül 2022 tarihlerinde online jüri değerlendirmeleri ve Eylül’ün ikinci haftası da ödül töreni gerçekleştirilecektir.
21 kişiden oluşan 10. Baykuş Ödülleri’nin jüri seçimi kura yöntemi ile belirlenecektir. Jüri yapısına ilişkin detayla şu şekildedir;
TÜAD Başkanı jüri başkanıdır, değerlendirme yapmaz. Jüri karması 7 araştırma şirketi temsilcisi, 1 veri toplama şirketi temsilcisi, 8 araştırma veren şirket temsilcisi, 2 akademisyen, 1 medya temsilcisi, 1 iletişim sektörü temsilcisi, 1 reklam sektörü temsilcisinden oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan kriterlere göre, her bölüm (araştırma şirketi, araştırma veren şirket, akademisyen vs) için adaylarınızı ve/veya kendinizin aday olduğunu 1 Temmuz 2022 tarihe kadar mail konu kısmına “10. Baykuş Ödülleri Jüri Adayı” yazarak pinar.trana@tuad.org.tr ‘ye e-mail ile bildirmenizi rica ederiz. Araştırma ve veri toplama jüri adayları tüzel üye şirketlerde çalışan ve kriterleri karşılayan herkesi kapsamaktadır.
Jüri Başkanı: TÜAD Başkanı, jüri başkanıdır. Jüri Başkanı oy kullanmaz. Değerlendirme siteminin sağlıklı yürümesinden sorumludur. Değerlendirme sürecinde jüri tarafından gelen uyarı, soru ve tartışmaya konu olacak konuları yönetir, gerekirse oylamaya açar. Kategoriler, yönetmelik, puantaj sistemi hakkında açıklama yapmak ve değerlendirme bitince puanlamayı şeffaf bir şekilde yönetmek ile sorumludur.
Araştırma Şirketi ve Veri Toplama Şirketi Adayları: TÜAD Tüzel Üyesi şirketlerde çalışan, aşağıdaki kriterleri karşılayan adaylar arasında kura çekimi suretiyle belirlenir.
Jüri adayı, 2013 yılından itibaren 3 kereden fazla ve/ veya son 2 yıl üst üste jüride görev almışsa aday olamaz.
Her şirket 1 kişiyi aday gösterebilir.
Aday kişi, genel müdür, genel müdür yardımcısı, direktör, yönetim kurulu üyesi, şirket ortağı ve sektörde en az 8 yıl deneyim sahibi olmalıdır.
Araştırma Veren Şirket Adayları:
Aday önerecek araştırma veren şirket, son bir yılda en az 10 ad-hoc araştırma yapmış olmalıdır.
Aday kişi 10 ve üzeri araştırma projesinin yönetilmesinden sorumlu ve en az 5 yıl tecrübeli olmalıdır.
Araştırma veren adaylar sektörel, global ve yerli olarak gruplara ayrılır. Her grup için ayrı kura çekilir.
CMO, CEO unvanlarına sahip adaylar ayrı bir grupta yer alırlar ve aralarında kura çekilir, temsil ettiği sektöre göre kontenjanı karşılıyorsa o sektör için ayrıca kura çekilmez, temsil ettiği sektör için birden fazla jüri üyesi seçilecekse, kalan kontenjan için havuzdan kura çekilir.
8 kişiden oluşan araştırma veren karması, sektör büyüklüğü raporunda yer alan cirosal büyüklüğün faaliyet alanına dağılımına göre belirlenir.
Akademisyen: Üniversitelerin tüketici ve pazarlama araştırmaları ile ilgili olan bölümlerinde Prof. ve Doç. unvanlarına sahip olan, bilimsel çalışmalarda araştırmaları tasarlayan ve yöneten akademisyenler aday olabilir.
Medya, Reklam ve İletişim Sektörü Temsilcileri: Bu sektörlerden seçilecek adaylar üst düzey yönetici pozisyonunda ve araştırma sektörü ile iş birliği yapan kişiler olmalıdır.
NOT: İlgili dokumanı PDF olarak sayfanın sol alt köşesinde yer alan ikona tıklayarak da indirebilirsiniz.
Saygılarımızla
Türkiye Araştırmacılar Derneği
Türkiye Araştırmacılar Derneği
Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak
NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106
Kağıthane /İstanbul /Türkiye
tuad@tuad.org.tr
Adres: Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak
NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106
Kağıthane /İstanbul /Türkiye